Doula

●Vad är en Doula?

Det är ofta både en spännande och omtumblnade resa att vänta barn. Då kan det vara skönt att få stöd från en doula.En doulas uppgift är att vara ett emotionellt, informativt och fysisk stöd inför, under och efter förlossningen. Däremot så har doulan inget medicinsk ansvar och ger inga medicinska råd eller bedömningar.


●Varför ska jag anlita en Doula?

Att föda barn idag är oftast mycket säkert, men kan vara desto mer ensamt, mer ångest- eller stressfyllt än tidigare. Barnmorskor och sjuksköterskor har ofta fullt upp och byts av då de jobbar skift. Därför väljer många kvinnor och par idag att anlita en doula. Just för att doulan då finns med vid sidan under hela förlossningen. Någon som den födande känner sig trygg med. Doulans uppgift är att ge trygghet och att skydda hela upplevelsen av att föda. Målet är förstås att den födande och eventuell partner ska få stöttning till att få sin önskade förlossning och doulan tar aldrig över en partners roll. Det kan också vara passande med en doula för er som redan har barn sen tidigare, kanske behöver du ha mer stöttning från en doula pga din partner behöver ta hand om era andra barn medan förlossningen pågår. Kanske önskar du endast doula innan och efter förlossningen? Vi skäddarsyr ihop ett upplägg som passar er.


●Ordet Doula betyder "kvinna som ger omvårdnad" och kommer från grekiskan.

Det blir mer och mer vanligt i Sverige att anlita en doula. Kanske har det glömts bort lite här när förlossningarna flyttades in på sjukhuset och blev mer "sjukvård". Att kvinnor stöttar, hjälper och är närvarande under en kvinnas förlossning har funnits i alla tider, världen över och något som behövs. Vi har en enorm kraft inom oss, något som vi som födande kan behöva höra, landa och vara trygga i.


●Hur går det till att anlita dig som doula?

1. Kontakta mig via direktmeddelanden eller maila till info@yogasister.se.

2. Vi stämmer träff, jag berättar om mig/vad jag kan erbjuda. Vi ser om vår kemi passar.

3. Du/ni bestämmer er och vi skriver kontrakt.

4. Vi bokar in två träffar till innan förlossningen och diskuterar känslor, funderingar och förväntningar inför förlossningen.

5. Jag som doula har jour ca två veckor innan BF och fram tills att barnet är fött.●Vad kostar det att anlita dig som doula?

Just nu har jag ett erbjudande till de som anlitar mig som sin doula. 

5950kr ord. pris är 7600kr. Delbetalning går självklart att ordna. 


●Vad ingår i priset?

- 30 minuter kostnadsfritt fysiskt eller digitalt möte där jag presenterar mig och det jag kan göra för er.

- 2 Fysiska träffar á 2 timmar/träff innan förlossningen där vi går igenom era önskemål och diskuterar känslor, funderingar och förväntningar inför förlossningen.

Jour 10 dagar innan BF och fram tills barnet är fött.

1 Fysisk träff efter Förlossningen där vi återkopplar och pratar om förlossningen.

Amningsrådgivning

Genomgång av att bära bebis i sjal. 


●Kort om mig

Själv är jag gift och tillsammans har vi en underbar son som jag födde utan smärtlindring på östra sjukhuset februari 2022. Nu vill jag vara med dig som stöd på din förlossning! Jag bistår både på sjukhusfödslar och hemmafödslar, med eller utan medicinsk smärtlindring. Det viktigaste är att du får det stöd som just du behöver. Jag kan vara ett stöd emotionellt, kunna svara på frågor och bistå med fakta och stå upp för er önskan under förlossningen. Jag erbjuder även amningsråd och kan lära dig hur man kryter en bärsjal. 

En del gravida kvinnor bokar sin doula direkt när de plussat och andra i mitten av graviditeten, någon kanske väntar till sista stund.

Oavsett vart du är i din graviditet så är du välkommen att kontakta mig för mer information och bokning.

Maila mig på info@yogasister.se eller skicka ett sms till 0704835081. ● Privat Gravidyoga

Jag erbjuder även PT-Yoga, (privat yoga) och gravidyoga för dig som är intresserad av yoga, som är ett fantastiskt verktyg både under graviditeten, förlossningen samt efteråt för att stärka upp kropp och sinne igen.


●Hyra bärsjal 

För dig som vill bära din bebis i sjal finns möjlighet att hyra en bärsjal av mig istället för att själv köpa en, eftersom bärsjal oftast är något som man använder en kortare tid. Självklart går jag igenom hur du kryter sjalen. Fördelen med bärsjal är att den är mjuk och kan användas av alla. Hud mot hud och att bära bebis nära i början av dess liv är väsentligt för din bebis utveckling. Bärsjalen är från märket Coracor. 


●Specialpaket Lyx - Privat gravidyoga och doula 

Perfekt för dig som väljer att kombinera gravidyoga och doula

- 30 minuter kostnadsfritt digitalt möte där jag presenterar mig och det jag kan göra för er

- 2 Fysiska träffar á 2 timmar/träff innan förlossningen där vi går igenom era önskemål och diskuterar känslor, funderingar och förväntningar inför förlossningen.

-Jour 10 dagar innan BF och fram tills barnet är fött.

-1 Fysisk träff efter Förlossningen där vi återkopplar och pratar om förlossningen.

- 2 yogaklasser privat undervisning, gravidyoga á 60 minuter. 

- Bonus: 1 mamma-bebisyogaklass privat undervisning á 60 minuter. 

-Pris 9500kr.  Endast ett paketerbjundade först till kvarn för 7600kr.Kontakta och Boka mig som din/er Doula