DoulauppdragFöd ditt barn med mig som doula - Få en trygg förlossning för dig och din partner

Så här går det till för att anlita mig som doula:

1. Kontakta mig genom att mejla till info@yogasister.se eller fyll i kontaktformuläret här -> 

2. Vi stämmer träff, jag berättar om mig/vad jag kan erbjuda. Vi ser om vår kemi passar.

3. Du/ni bestämmer er och vi skriver kontrakt. (Oftast sker detta på första samtalet redan)

4. Vi bokar in våra förlossningsförberedande träffar ett tag innan beräknat BF och diskuterar känslor, funderingar och förväntningar inför förlossningen. Vi går igenom hur du som födande kan förbereda din kropp, förlossningsställningar, smärtlingdring, aktiv baby övningar, föda utan rädsla, masssage, avslappnings- och  andningsövningar. Sista träffen bokar vi in senast i vecka 35/36. 

5. Jag som doula har jour 10 eller 14 dagar innan BF, beroende på vad ni väljer och fram tills att barnet är fött. Under min jour så når ni mig dygnet runt. Närmare BF så har vi tätare telefon/sms kontakt och stämmer av måendet och symtom.

6. Jag är med på hela förlossningen från att du är i aktiv fas, dvs regelbudna värkar, ca 5 cm öppen tills dess att barnet är fött. Ibland även tidigare än så och stannar tills några timmar efter bebis är född. Vid eventuell igångsättning så kan jag vara med vid uppstart och sen komma tillbaka vid en mer aktiv fas igen. 


Jag har fem olika doulapaket, Profylax, Silver och Guld inkl. gravidyoga & postpasrtum stöd. Express och Postpartum. Läs mer här nedan om vilket som passar dig/er bäst!

Många uppskattar verkligen gravidyogan och det är en fin gest att ge till dig själv under graviditeten. Det är en skön stund i veckan och innehåller skonsamma övningar som även ger dig styrka.


Rekommenderar dig/er att kontaka mig i god tid, gärna i början av graviditeten, då är chansen större att jag kan ta emot er. 

I alla paket så ingår det självklart en kostnadsfri första träff, antigen digitalt eller fysiskt på ett café. Då presenterar jag mig och mina paket samt pratar om hur jag kan stötta dig/er allra bäst. 


Du/ni har rätt att använda ditt friskvårdsbidrag. Betalningen för doulapaketen sker oftast med två fakturor, men en avbetalningsplan går självklart att ordna.

Doulapaket Silver 

Detta paket är för dig/er som vill ha en doula som ert stöd under graviditeten, inför, under och efter förlossningen.


Detta ingår i doulapaketet Silver:

 • 2 Fysiska träffar á 2 timmar/träff innan förlossningen där vi går igenom era önskemål och diskuterar känslor, funderingar och förväntningar. Vi lägger upp en plan inför förlossningen så att ni känner er så redo som möjligt.
 •  Jour dygnet runt 10 dagar innan BF och fram tills barnet är fött.
 • Stöd under födsel, samt stannar ca 2 timmar efteråt.
 • 1 Återträff á 2 timmar efter förlossningen där vi återkopplar och pratar igenom om förlossningen.
 • Amningsrådgivning
 • Genomgång av att bära bebis i sjal. (Möjlighet att hyra en bärsjal för ett tillägg á 500kr)


Doulapaket Silver:

14 500kr


Doulapaket Express


Expressdoula innebär att du/ni kontaktar mig med kort varsel, nära inpå BF eller när förlossningen har startat.


Det finns flera anledningar till att du vill ha en doula. Kanske kommer du på sent i graviditeten att du vill ha mer stöd, något har tillstött som oroar dig, din partner kan ha blivit sjuk eller behövs hos ett äldre syskon. Eller inte känner sig trygg på sjukhus och vill ha hjälp från en erfaren person att navigera bland rutiner och den vård som erbjuds. 


Detta ingår i doulapaketet Express

 • Kontakt via telefon/sms fram och eller ev. en fysisk träff om möjligt 
 • Stöd under födsel, samt stannar ca 2 timmar efteråt.
 • 1 Återträff efter förlossningen där vi återkopplar och pratar igenom om förlossningen och er tid framöver.
 • Amningsrådgivning och genomgång av att bära bebis i sjal.


Doulapaket Express:

Från 8000krDoulapaket Profylax


Till dig/er som endast önskar förlossningensförbedande samtal. Som vill föda utan doula men som önskar och behöver prata och få tillgång till tips och råd inför förlossningen. Likt en privat profylaxkurs, med lite extra. Så att ni kan bli redo tillsammans är detta paket för er!


Troligtvis har ni många frågor och funderingar, olika rädlsor eller känner att ni saknar kunskap om förlossningen och föräldrarskap som jag som doula kan ge er. Vi träffas i er hemmiljö så att vi i lugn och ro kan samtala om allt som rör graviditet och förlossningen och pratar om det som är viktigt för er. Vi kan gå igenom smärtlingring, massage, andning, hur du som partner kan stötta och underlätta för den födande.


Detta ingår i doulapaketet Profylax:

 • 2 Fysiska träffar á 2 timmar/träff innan förlossningen där vi går igenom era önskemål och diskuterar känslor, funderingar och förväntningar. Vi lägger upp en plan inför förlossningen så att ni känner er så redo som möjligt.
 • 1 Återträff efter förlossningen där vi återkopplar och pratar igenom omförlossningen. (Valfri)
 •  Amningsrådgivning
 • Genomgång av att bära bebis i sjal. (Möjlighet att hyra en bärsjal för ett tillägg á 500kr)


Doulapaket profylax:

3995kr

Doulapaket Guld*

Detta paket är för dig/er som vill ha en doula med ett långt kontinuerligt stöd under graviditeten, inför, under och efter förlossningen med betoning på extra mycket stöd. För dig som också vill gå min gravidyoga.

Här får ni allt och lite till. 


Detta ingår i doulapaketet Guld inkl. *Gravidyoga & Postpartum stöd:

 • 2 alt. 3 Fysiska träffar á totalt 6 timmar innan förlossningen där vi går igenom era önskemål och diskuterar känslor, funderingar och förväntningar. Vi lägger upp en plan inför förlossningen så att ni känner er så redo som möjligt.
 • Jour dygnet runt 14 dagar innan BF och fram tills barnet är fött.
 • Stöd under födsel, samt stannar ca 2 timmar efteråt.
 • 1 Återträff á 2 timmar efter förlossningen där vi återkopplar och pratar om förlossningen.
 • 1 hembesök á 2 timmar för postpartum stöd.
 • Amningsrådgivning
 • Genomgång av att bära bebis i sjal, samt lån av en bärsjal om ni önskar. (lån av sjal ord. pris 500kr)
 • Gravidyogakurs 5 tillfällen á 90 minuter inkl. samtal och fika. (ord. pris 1500kr)
 • Extra Bonus på köpet! - En fin goodiebag med härligt innehåll.


Doulapaket Guld: 17 000kr

Lån av bärsjal: 500kr

Gravidyogakurs: 1500kr

Postpartum hembesök: 1400kr 

Totalt värde: 20 400kr


Doulapaket Guld inkl. gravidyogakurs & postpartum stöd - paketpris:

18 400 kr

(2 000kr rabatt!)

Doulapaket Postpartum


Under graviditeten är det lätt att  lägga fokus på förlossningen och inte på tiden som kommer efter. Den första tiden med en ny familjemedlem kan mitt i all förväntan upplevas omtumlande och ibland jobbigare än man tänkt sig.

Att anlita en postpartum doula kan vara ett sätt att få avlastning, stöd, hjälp med amning, matlagning och annat som rör er som familj eller er bebis.

Kanske är det så enkelt att lite sällskap och någon att prata med ibland kan räcka.

Detta stöd är individuellt anpassat beroende på vilket behov just du/ni har.

Detta paket kan bokas redan innan förlossningen som en del av hela doulauppdraget, men kan också bokas separat samt för dig som inte haft mig som förlossningsdoula. 


Doulapaket postpartum:

700 kr/tim (minimum 2 tim)

500kr/tim (minimun 5 tim)


Fina ord från mina doulafamiljer

SMS från pappan dagen efter

“Hej Louise! Ville bara igen skriva och ge ett enormt tack. S säger hela tiden vilket otroligt stöd du varit genom hela processen, och hur otroligt viktigt det var för henne att ha dig där under förlossningen. Och för min del har det varit fantastiskt att ha någon jag genuint litar på som hela tiden värnar och slåss för vårt bästa”

Tack kort från mamman

“Finaste Louise!

Tack för ditt fantastiska stöd vid födsel av vår dotter. Tack för din närvaro, ditt lugn, dina tips och din kunskap. Jag kände mig omgiven av trygghet och kärlek och hade tilltro till min kropp och mitt psyke. Tack för att du gav oss en helt annan förlossningsupplevelse denna gång!”

Från en google-recession


Världens bästa doula? Både jag och min partner fick otroligt bra stöd av Louise både innan, under och efter födseln av våran lilla bebis. Om vi får ett till barn framöver kommer vi definitivt anlita Louise igen!unsplash