Hej och hjärtligt välkommen till min sida!

 Jag heter Louise och är kvinnan bakom Yogasister. 

 

Jag är certifierad yogalärare RYT 200 H Hathayoga, 50 H Yinyoga, 85 H Gravidyoga och Cetifeirad Doula. 

 


Jag älskar att arbeta med kvinnor och deras hälsa, välmående, kontakt med yogan, graviditet och förlossning. Jag inspireras av att möta och guida de på yogamattan under alla stadier i livet. Min filosofi är att vi behöver en mix av både yin och yang därför är mina fokusområden just Hathayoga och Yinyoga då de kompletterar varandra. Utöver dessa två yogaformer så har jag alltid facinerats av graviditet och förlossning och är det jag nu jobbar mest med. Varje vecka möter jag gravida kvinnor på ett eller annat sätt genom gravidyogakurser eller via doulasamtal. Efter deras graviditet och förlossning så kommer många tillbaka till mig via mamma-bebisyogan för en skön stund med sin bebis och för att återigen börja stärka upp kroppen. 


När jag själv började med yoga så var jag i ett stadie där jag ville bli av med min smärta i rygg och nacke, jag ville även bli mer rörlig då jag kände mig stel trots en ung kropp. Jag behövde också hitta verktyg för att hantera min stress, för att landa i min kropp och bli mer medveten när mina tankar snurrade i för mycket i mitt huvud. Så när jag fann yoga hittade jag hem. 


Yoga för mig har därför aldrig handlat om prestation i att kunna göra de mest avancerade positionerna utan yoga för mig handlar om att hitta hem i mig själv varje dag, känna mig stark och harmonisk i både kropp och själ. Yogan betyder väldigt mycket för mig och är något jag idag inte kan vara utan. 

På mina klasser är jag inte ute efter din prestation, du är välkommen som du är, erfaren som ny och jag är där för att guida dig. 


"Yoga is not about touching your toes... it´s about what you learn on the way down" 


Inom Hathayogan så inspireras jag av att jobba både med fysiskt krävande, men också mjukare positioner för att hitta en inre och yttre balans i livet. Ibland stannar vi även upp och gräver oss djupare in i tekniken i en specifik position eftersom tekniken är viktig för att förhindra onödiga skador eller överstreckningar.

I Yinyogan så arbetar jag istället framförallt med bindväven/faschian och det meditativa och utmanande i att stanna länge i en position. Att lyssna inåt, släppa på spänningar och återhämta mig. Det är en lugnare form av yoga som går på djupet.

Inom Yogans värld är förutom positionerna, alltså vår asana practice, även meditations- och andningstekniker viktiga för att guida oss till att bli mer närvarande i nuet. Det finns många fantastiska tekniker att lära sig och jag väver in de i alla klasser på ett eller annat sätt.


"Yoga is a physical, mental, emotional and spiritual practice that aims to transform body, mind, and soul… and so much more."


Föruom att jag älskar att undrvisa yoga och möta människor på yogamattan så brinner jag även för att vara närvarande, ge stöd innan, under och efter förlossningen som din/er doula.

Läs mer under fliken Doula. 


 Jag vill vara en inspiration för att även du ska hitta yogan i ditt liv.

Namaste